Sezónna polievka z hokkaidó tekvice je ideálna na zohriatie počas jesenných dní.
prísady
- 1 stredná tekvica (hokkaidó, muškátová a pod.)
- 1 PL nasekaného zázvoru
- 2 čl kurkumy
- štipka soli
- na dochutenie a ozdobenie:
- tekvicový olej
- tekvicové semiačka
postup
- umyjeme tekvicu, vydlabeme vnútro a nakrájame na kocky
- dáme variť do horúcej vody spolu so zázvorom, kurkumou a štipkou soli
- vody dáme „tak akurát“, aby zakryla tekvicu v hrnci
- keď je uvarená do mäkka, rozmixujeme ju ponorným mixérom, prípadne pridáme ešte trošku horúcej vody, podľa toho, akú hustotu polievky máme radi
- dosolíme podľa potreby a dochutíme tekvicovým olejom a semiačkami
variácie
tekvicu môžeme uvariť v akomkoľvek vývare
pred rozmixovaním môžeme tekvicu upiecť v trúbe
do polievky môžeme pridať kokosové mlieko
k tekvici môžeme pridať aj jablká alebo mrkvu
do polievky si môžeme pridať čiernu ryžu uvarenú v ryžovare
z korenia môžeme pridať ešte napr. ½ čl mletého koriandru, šalvie, tymiánu, muškátového orecha a pod.
kategórie: