Klasická tukožrútska kapustová polievka na ayurvédsky spôsob :)
Prísady
- 1/4 bielej kapusty
- zväzok jarnej cibulky
- 2 stopky zeleru
- 1 väčšina zelená paprika
- 2 mrkvy
- 3 šampiňóny
- 1-2 ČL najemno nakrájaného zázvoru
- strúčik cesnaku
- 1/2 ČL z každého: mletý koriander, čierne horčicové semienka, rasca rýmska (cumin), prášková kurkuma
- 1/4 ČL z každého: fenyklové a fenugreekové semiačka
- 2 klinčeky
- 1 bobkový list
- 2 citróny
- soľ podľa chuti (ideálne himalájska)
- bylinky na dochutenie, napr. petržlen, koriander, ligurček, mäta, azijská bazalka a pod.
Postup
- všetku zeleninu očistíme, nakrájame a dáme spolu s koreninami do hrnca s horúcou vodou.
- po prevarení stíšime oheň a necháme variť cca 20 min. pokiaľ sa zelenina neuvarí.
- pred servírovaním vytlačíme priamo do taniera štavu z citróna a dochutíme soľou a bylinkami
kategórie: